Британія продовжить непохитну підтримку України – Страмер

01:17, 06.07.2024

Кір Страмер вперше за робочим столом прем’єр-міністра Великої Британії (x.com/10DowningStreet)

Новопризначений прем'єр-міністр Великої Британії, лідер лейбористів Кір Страмер закликає партнерів продовжувати «непохитну підтримку України, яка бореться з непримиренною агресією росії».

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо під час телефонних розмов Страмера з президентом США Джо Байденом та президентом України Володимиром Зеленським.

 

Зокрема, Байден привітав Кіра Стармера з призначенням на посаду прем'єр-міністра Великої Британії, передає Білий дім.

 

Лідери США та Британії "підтвердили особливі відносини" між країнами та важливість спільної роботи на підтримку свободи та демократії в усьому світі.

 

Крім цього, Байден і Стармер "підтвердили свою непохитну підтримку України, яка бореться з непримиренною агресією Росії".

 

Повідомляється, що президент США та прем'єр Великої Британії зустрінуться наступного тижня у Вашингтоні на ювілейному 75-му саміті НАТО.

 

Тоді як президент Володимир Зеленський повідомив у соцмережах:

 

"Радий провести телефонну розмову із сером Кіром Стармером у день призначення його новим Прем’єр-міністром Великої Британії. Привітав його з перемогою на виборах і побажав успішно реалізувати очікування, які британський народ пов’язує з новим урядом.

 

Я вдячний Кіру Стармеру за запевнення, що підтримка України з боку Великої Британії залишатиметься незмінно принциповою. Ми скоординували позиції перед самітом НАТО у Вашингтоні й іншими міжнародними заходами та обговорили продовження двосторонньої співпраці, зокрема підготовку безпрецедентної 100-річної угоди між Україною та Великою Британією".

 

Як повідомляла «УМ», 58-м премʼєром Великої Британії офіційно став лідер лейбористів Кір Стармер після того, як його призначив британський монарх Чарльз III.