Сімейний «дует» зрадників палив у Києві авто військових, фото

14:40, 18.06.2024

Поліція Києва викрила жінку з 14-річним сином, які причетні до підпалу двох військових автівок у столиці. (Фото: сайт Нацполіція Києва)

У Києві затримали 48-річну мешканку Чернігівської області разом із її 14-річним сином за підпал двох військових автомобілів Mercedes-Benz та Mitsubishi Pajero.

 

Як інформує УМ, про це 18 червня повідомила пресслужба Нацполіції.

 

Як зазначається, 48-річна жінка разом із своїм 14-річним сином на замовлення російських спецслужб прибули до столиці для "додаткового заробітку".

 

Злочини із підпалом автівок відбулись упродовж декількох днів на території Шевченківського району столиці.

 

"Вказівку палити автомобілі ЗСУ спільники отримали через телеграм-канал. За це замовник пообіцяв їм грошову винагороду в обмін на підтверджуюче відео про виконане завдання. Для реалізації своїх злочинних намірів родичі прибули до Києва, оселившись в одному з хостелів. Вдень вони відслідковували "потрібні" їм автомобілі, а вночі за допомогою запалювальної суміші вчинили два підпали", - йдеться у повідомленні.

 

 

Правоохоронці встановили, що внаслідок умисного підпалу пошкоджено два транспортних засоби, що належать військовим – Mercedes-Benz та Mitsubishi Pajero.

 

Наразі жінку затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу, а її неповнолітнього сина помістили до Центру соціальної підтримки дітей та реабілітації дітей на час, допоки обом не оберуть запобіжні заходи.

 

 

Їм оголошено про підозру в умисному знищенні майна, вчиненому шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 ККУ). Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

 

Як повідомляла УМ, ліквідовано злочинну групу – на замовлення здійснювала підпали по Україні.