Заступник голови Рівненської облради Свисталюк підозрюється у хабарництві

14:54, 31.05.2024

Правоохоронці завітали до Рівненської облради і вручили підозру Свисталюку. (Фото НАБУ)

Детективи НАБУ викрили заступника голови Рівненської обласної ради на хабарі у пів мільйона гривень за «сприяння» із земельним та майновим питаннями.

 

У бюро не називають прізвище хабарника, але за неофіційними даними, йдеться про Сергія Свисталюка.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє НАБУ 31 травня.

 

Зазначається, що НАБУ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Служба безпеки України повідомили посадовцю про підозру.

 

 

За даними слідства, наприкінці 2021 року приватний підприємець на електронному аукціоні придбав непрацюючий дитячий санаторій, який колись перебував у комунальній власності.

 

Заступник голови облради, дізнавшись, що покупець також хоче отримати у власність матеріальні цінності санаторію та землю під ним, пообіцяв сприяння. Йшлося про списання майна та ухвалення депутатами Рівненської обласної ради рішення про продаж ділянки площею 5,4 га.

 

За такі "послуги" посадовець у 2022-2023 рр. отримав від підприємця хабар на загальну суму майже 500 тисяч гривень.

 

Згідно з даними на сайті облради, Свисталюку 53 роки, він є членом Радикальної партії Олега Ляшка, від неї був обраний депутатом Рівненської обласної ради.

 

Як повідомляла "УМ", детективи НАБУ та прокурори САП повідомили колишньому заступнику керівника Офісу президента України Андрію Сирнову про підозру в незаконному збагаченні.