Буданов назвав користь і шкоду від Telegram

07:03, 28.03.2024

Кирило Буданов на форумі Kyiv Stratcom Forum 2024. (spravdi.gov.ua)

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що месенджер Telegram становить проблему для національної безпеки України, але від нього є й користь.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав на форумі Kyiv Stratcom Forum 2024, передає Spravdi.

 

За його словами, він проти утисків свободи слова, але не тоді, коли будь-хто може зробити канал і писати «все, що йому заманеться».

 

«Тобто у нас будь-яка людина може зробити канал, почати на ньому писати все, що їй заманеться, а коли щось починають робити, прикриватися тим, що це свобода ЗМІ. Та це не свобода ЗМІ, це трошки інакше називається», — сказав очільник ГУР.

 

Генерал-лейтенант додав, що водночас Telegram допомагає інформувати людей на тимчасово окупованих територіях: «Він багато в чому завдає руйнівного ефекту тут усередині, але так само завдяки йому можна щось доносити до людей на окупованих територіях. Це те, що більш-менш працює».

 

Щодо протидії російській пропаганді та дезінформації Буданов зауважив: «Що б ми з вами тут не робили, ми не зможемо повністю зруйнувати лінії російської пропаганди, вона все одно буде. У них достатньо для цього як фінансових, так і людських ресурсів в багатьох країнах світу.

 

Це ж ідея не тільки з російської федерації, але і від їх агентів впливу. Це величезна машина з величезною кількістю медійного ресурсу, це все тільки видима частина. А скільки всього іде через мистецтво? Подивіться російські фільми, які не пов’язані в принципі з війною, але майже в кожному з них хоч один момент є ворожої пропаганди».

 

Як повідомляла "УМ", раніше у РНБО пропонували працювати над деанонімізацією діяльності Telegram-спільнот.