Зеленський оголосив про початок деокупації трьох міст, включаючи Бахмут

10:23, 22.09.2023

Зеленський відмовився називати населені пункти,які будуть звільняти Збройні сили наступними

Президент України Володимир Зеленський під час дискусії з американськими редакторами у Вашингтоні, пообіцяв, що Збройні Сили України звільнять Бахмут на Донеччині та ще два інших ключових українських міста від окупації російськими військами.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє CNN.

 

Президент наголосив на важливості цієї операції для відновлення миру та стабільності в регіоні та підкреслив, що Україна готова до важких випробувань у відстоюванні своїх територіальних прав.

 

«Ми деокупуємо Бахмут. Я думаю, що ми деокупуємо ще два міста», – сказав глава держави.

 

При цьому Зеленський відмовився назвати назви населених пунктів, які захисники мають намір звільнити.

 

"Ми відновлюємо нашу територіальну цілісність та суверенітет. Збройні Сили України розпочали важливу операцію з деокупації Бахмута та ще двох стратегічно важливих міст. Я не називатиму їхні назви зараз, вибачте", - заявив Володимир Зеленський.

 

Очікуються подальші розвитки ситуації в рамках операції деокупації міст. 

 

На початку вересня Сили оборони відвоювали у росіян два населених пункти південніше Бахмута та осідлали одну із залізничних гілок, що ведуть з Горлівки до Бахмута. Поруч — стратегічна автодорога.

 

Нагадаємо, у межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом США Джозефом Байденом. 
 


Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський оголосив про низку важливих результатів після свого візиту до Сполучених Штатів. Однією з ключових угод стала домовленість про спільне виробництво зброї, зокрема, систем протиповітряної оборони. Це стане значущим кроком у зміцненні обороноздатності України та партнерства зі Сполученими Штатами в галузі військового виробництва.