Екснардеп Сергій Слабенко загинув у бою на Запоріжжі

01:48, 07.08.2023

Народний депутат IV скликання Сергій Слабенко віддав життя за Україну. (facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)

Колишній народний депутат IV скликання від партії «Наша Україна» Сергій Слабенко загинув у бою з російськими окупантами на Запорізькому напрямку.

 

Наприкінці серпня йому мало б виповнитися 58 років.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Верховна Рада в соцмережах у ніч на понеділок.

 

«У боях за незалежність України на Запорізькому напрямку загинув народний депутат IV скликання Сергій Слабенко.

 

Колишній народний депутат України (2002-2006 рр.) був головою підкомітету з питань діяльності судів, судочинства та судово-правової реформи Комітету Верховної Ради України з питань правової політики», - йдеться у повідомленні.

 

Із 2006 по 2009 рр. Слабенко працював заступником голови Атестаційної палати Волинської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, а з 2015 по 2020 рік — був депутатом Волинської обласної ради, член постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

«На Сергія вдома чекала дружина із сином і донькою.

Керівництво Верховної Ради України, народні депутати України, керівництво й працівники Апарату Верховної Ради України висловлюють щирі співчуття рідним і близьким.

Вічна пам’ять і шана Герою!», - наголосили у парламенті.

 

Відомо, що у 80-ті роки уродженець Луцька Сергій Слабенко навчався у Курганському вищому військово-політичному авіаційному училищі.

 

А у 90-ті – служив у Чернігівському ВВАУЛ на посаді заступника командира роти зв'язку та радіотехнічного забезпечення. Звільнений в запас у зв'язку з скороченням штатів.

 

Як повідомляла «УМ», у квітні 2023 року в бою з окупантами загинув екснардеп, 56-річний Олег Барна, який  служив у 68-й окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша.