Всеукраїнська рада церков виступила за створення спецтрибуналу проти рф

12:41, 16.05.2023

Всеукраїнська Рада Церков беззастережно підтримує створення Міжнародного Трибуналу який би судив російську владу за злочин агресії, (vrciro.org.ua)

На підтримку ідеї створення спецтрибуналу проти російської федерації виступила Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті ВРЦ.

 

“Усвідомлюючи масштаби горя, яке принесла росія нашим вірним, усьому українському народові, будучи свідомими того, яку загрозу становить російський імперіалізм народам Європи, виходячи з наших віросповідних принципів, своїх переконань, поклику власної совісті, ми беззастережно підтримуємо створення Міжнародного трибуналу який би судив російську владу за злочин агресії, тобто за розпочату проти України війну”, – йдеться в заяві.

 

Також ВРЦ виступає за те, щоб Міжнародний трибунал був створений і почав працювати якнайшвидше, а всі хто розпочав агресивну війну проти України були б покарані.

 

ВРЦ звернулось до всіх держав світу, а зокрема до Палати Представників, Сенату та Державного департаменту США, з проханням підтримати створення Трибуналу за міжнародною моделлю.

 

Крім того, у заяві засуджується практика незаконної та насильницької депортації українських дітей до росії та їх насильницького усиновлення.

 

“Ми закликаємо ООН, ЮНІСЕФ і Червоний хрест чинити тиск на Росію з вимогою повернути депортованих українських дітей до країни та возз’єднати їх із батьками та родичами”, – підкреслили в заяві.

 

Окрім цього, ВРЦ вітає розслідування Міжнародного кримінального суду проти російської влади та військових злочинців.

 

В організації закликають міжнародне співтовариство також підтримати компенсаційний механізм, який би був здатним відшкодувати збитки, завдані українській державі та суспільству з боку росії.

 

Нагадаємо, щоспецтрибунал по рф може бути створено за прикладом Нюрнберзького.

 

Як повідомляла УМ, Спецтрибунал для рф: до коаліції долучилося 32 держави.