На Запоріжжі окупанти нарили окопів завдовжки 70 км

14:13, 08.04.2023

Рашисти укріплюються перед українським контрнаступом і риють окопи

На тимчасово окупованій території Запорізької області російські війська викопали окоп завдовжки понад 70 кілометрів. Укріпрайон починається на околицях села Семенівка на заході й виходить за межі населеного пункту Маринівка на сході.

 

Як інформує Україна молода, це підтверджують знімки, зроблені супутником Sentinel-2, які проаналізував Центр журналістських розслідувань. 

 

Зазначимо, що Семенівка розташована приблизно за 9 кілометрів від центру Мелітополя, який раніше окупаційна "влада" призначила "столицею" регіону.

 

Друга крайня точка фортифікаційної споруди (Маринівка) знаходиться в Приморському районі ближче до Бердянська.

 

Супутникові зйомки говорить про те, що будувати вказану лінію оборони російські війська почали в перших числах вересня 2022 року. Рити траншею окупанти розпочали одночасно з двох напрямків і станом на 18 жовтня мега-окоп уже був готовий.

 

 

У ЦЖР зазначили: довжина лінії оборони у 70 км – це майже третина протяжності Запорізької області зі сходу на захід (205 км) і приблизна відстань від Херсона до Миколаєва або від Відня до Братислави.

 

Відомо, що російська топ-пропагандистка Ольга Скабєєва дуже незадоволена тим, що США стежать за підготовкою окупантів у Криму до контрнаступу ЗСУ. Вона обурилася, що американці передали Україні супутникові знімки численних окопів і «зубів дракона» на півострові. 

 

На фото видно, що окупанти у Криму викопали довгі лінії окопів і глибоких траншів, щоб зупиняти військову техніку, а між укріпленнями розмістили артилерію.

 

Як повідомляла УМ, російські  загарбники риють окопи та встановлюють реактивні системи залпового вогню «Град» у захопленій курортній Кирилівці на Запоріжжі.