Суддя Василенко став фігурантом кримінального провадження НАБУ

18:22, 19.01.2023

Через декларування завідомо недостовірних відомостей, проти судді Василенка відкрили кримінальне провадження.

НАБУ відкрило провадження проти судді Шостого апеляційного адміністративного суду Ярослава Василенка за фактами недекларування квартир в Москві  та у тимчасово окупованому Севастополі. Окрім цього стало відомо, що за час окупації Криму Василенко відпочивав там 25 разів.

 

Як інформує Україна молода, про відкриття провадження в НАБУ підтвердили журналістам «Схем».

 

Так, журналісти зʼясували, що дружина й донька українського судді мають російські паспорти. Василенко це не вказував, як і те, що його родина володіє нерухомістю в окупованому Криму і Москві.

 

«За результатами вивчення матеріалів згаданого у запиті журналістського розслідування Національне бюро зареєструвало кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.2 ст. 366-2 (умисне внесення суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації) ККУ»,- йдеться у повідомленні.

 

Максимальна санкція за цієї частиною статті передбачає обмеження волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Як повідомляла УМ, 19 січня НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому Голові правління НАК "Нафтогаз" України Андрію Коболєву, який ініціював виплату собі премій на 20 млн доларів.