Відкрити пункти незламності у церквах запропонував Епіфаній

11:28, 25.12.2022

Напередодні різдвяних свят голова військової адміністрації Київської області Олексій Кулеба зустрівся із Предстоятелем Православної Церкви України, Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм. (Фото: Телеграм Олексій Кулеба)

Гуманітарні проєкти у Київській області підтримає Православна Церква України.

 

Як інформує УМ, про це повідомив голова військової адміністрації Київської області Олексій Кулеба у Телеграм.

 

Під час його зустрічі із предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм ішлося про допомогу для мешканців області, де внаслідок російських обстрілів вимикають електроенергію.

 

 «Пункти Незламності будуть створені на базі храмів. Я вдячний Митрополиту Епіфанію за постійну підтримку та допомогу Київщині», — зазначив Олексій Кулеба.

 

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України створив Координаційний штаб з питань розгортання та організації роботи пунктів незламності на чолі з віцепрем’єр-міністром з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександром Кубраковим.

 

У листопаді 2022 року в Україні розгорнули майже чотири тисячі «пунктів незламності», де безкоштовно й цілодобово надаватимуть усі базові послуги у разі багатогодинних аварійних відключень електроенергії. У пунктах є електрика, мобільний звʼязок та інтернет, тепло, вода, аптечки. На сайті проєкту можна переглянути мапу таких пунктів.

 

Як повідомляла УМ, предстоятелі УГКЦ та ПЦУ Святослав і Епіфаній міркують над реформою церковного календаря.