Введено санкції проти очільника Лаври, Новинського та інших церковників УПЦ МП

14:32, 02.12.2022

Влада зайнялася питанням перебування попівського осередку ФСБ на українських теренах. (Фото УПЦ МП)

Санкції проти священнослужителів УПЦ МП, зокрема  намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя) та екснардепа Вадима Новинського ввела Рада національної безпеки та оборони.

 

Як інформує УМ, про це 2 грудня повідомили поінформовані співрозмовники в команді президента.

 

РНБО ввела санкції проти Новинського, намісника Лаври митрополита Павла (Лебедя) і ще близько десятка священнослужителів УПЦ МП, переважно із окупованих Росією територій.

 

2 грудня президент Володимир Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації.

 

Рішення про санкції РНБО ухвалила на засіданні 1 грудня після "розгляду діяльності релігійних організацій на території України в умовах військової агресії Росії і для забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу у суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів України".

 

Список підсанкційних прізвищ у Зеленського обіцяли президент оприлюднити згодом.

 

Нагадаємо, що в жовтні Служба безпеки України почала активно проводити обшуки у будівлях УПЦ МП у різних областях України – і слідчі дії тривають.

 

22 листопада Служба безпеки України проводила контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у столиці.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо московського попівства в Україні.