Данілов не радить росії ігнорувати мирний план України

15:01, 15.11.2022

Данілов запевнив, що мирний план Президента Володимира Зеленського буде виконано в повному обсязі

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що мирний план Президента Володимира Зеленського буде виконано в повному обсязі та з дотриманням графіка. І чим довше москва саботуватиме десять умов миру, тим катастрофічнішою складатиметься ситуація для росії.

 

Як інформує Україна молода, про це він написав у Твіттері.

 

«росії не варто втрачати час. Чим довше кремль саботуватиме 10 умов миру Президента, тим катастрофічніша ситуація для кремля і жорсткіша позиція України. Мирний план Президента Зеленського буде виконаний у повному обсязі й з дотриманням графіка»,- наголосив Данілов.

 

Як повідомляв УМ, Президент Володимир Зеленський під час звернення до учасників саміту G20 назвав 10 обов’язкових умов для припинення війни в Україні. Зокрема, йдеться про радіаційну та ядерну безпеку, продовольчу та енергетичну безпеку, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

 

Глава МЗС росії Сергій Лавров нахабно називає «неадекватними» вимоги України щодо встановлення миру. Мало цього, гоноровий очільник російської дипломатії ще й звинуватив Україну в нібито зриві переговорного процесу під час спілкування з президентом Франції Макроном та канцлером Німеччини Шольцом на полях саміту G20.