Лавров вважає неадекватними мирні ініціативи та вимоги України

12:46, 15.11.2022
Лавров вважає неадекватними мирні ініціативи та вимоги України

Лавров перебуває на Балі не в дуже гарному гуморі. (Фото АР)

Глава МЗС росії Сергій Лавров нахабно називає «неадекватними» вимоги України щодо встановлення миру.

 

Мало цього, гоноровий очільник російської дипломатії ще й звинуватив Україну в нібито зриві переговорного процесу під час спілкування з президентом Франції Макроном та канцлером Німеччини Шольцом на полях саміту G20.

 

Як інформує Україна молода, зухвалі заяви Лаврова наводить російське пропагандистське видання РИА-Новости у вівторок.

 

«Вимоги України неадекватні. З виступу Зеленського на G20 слідує висновок, що жодних порад Заходу про переговори з росією він не слухає. Росія хоче побачити конкретні свідчення, що Захід зацікавлений у дисциплінуванні Зеленського», - сказав російський міністр, який поїхав саміт лідерів до Індонезії замість путіна.

 

Мало цього, Лавров продовжив озвучувати маніпуляцію, що війна в Україні спровокована Вашингтоном, хоча саме росія вторглася на територію суверенної держави.

 

 

Напередодні Генасамблея ООН більшістю голосів ухвалила запропоновану Україною резолюцію, згідно з якою росія має бути притягнена до відповідальності за порушення міжнародного права через вторгнення в Україну, включно з виплатою репарацій.

 

Як повідомляла «УМ», Президент України Володимир Зеленський представив українську формулу миру під час онлайн-виступу на саміті G20.

 

Тоді як прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак жорстко розкритикував російську агресію на саміті G20 та заявив, що рф має забратися з України та припинити цю варварську війну.