Ізраїль відмовився надати Україні ППО

14:48, 09.11.2022

Ізраїль вирішив не давати Україні системи ППО, оскільки « за Україною стоїть НАТО»

Міністр оборони Бенні Ганц заявив, що Ізраїль не може надати свої системи ППО на прохання Києва, оскільки не мають достатньо зброї та потужностей для додаткового виробництва.

 

Як інформує Україна молода, про це пише BBC.

 

Таке пояснення щодо відмови Києву у військових постачаннях звучить від ізраїльської влади вперше. Раніше позиція Ізраїлю пояснювалася бажанням зберігати нейтралітет у конфлікті через побоювання, що російська присутність у сусідній Сирії позначиться на ізраїльській зовнішній безпеці.

 

«Очевидно, що навіть якщо ми вирішимо змінити нашу політику [щодо постачання озброєння Україні], неможливо спустошити наші запаси систем протиповітряної оборони, – заявив Бенні Ганц. – Ми перевіряємо щодня, що може бути зроблено і як ми можемо розширити нашу допомогу, але ми не повинні забувати, що за Україною стоїть НАТО».

 

З початку війни Ізраїль надає Україні масштабну гуманітарну допомогу, включаючи надання своїх медиків та військово-польового медичного обладнання. У середу Бенні Ганц запевнив, що ця допомога продовжиться.

 

Раніше президент Ізраїлю Іцхак Герцог під час свого візиту в Сполучені Штати заявляв, що Ізраїль готовий постачати Україні озброєння – але тільки нелетальне.

 

Як повідомляла УМ, Україна відправить Ізраїлю офіційну ноту з проханням невідкладно надати системи протиповітряної оборони для захисту цивільної та критичної інфраструктури від російських терористичних атак.