Мобілізація коштуватиме росії 1,3 трильйона рублів - Єрмак

17:09, 22.09.2022

Росія готова витратити чималі кошти для війни в Україні

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що «часткова мобілізація» російському бюджету коштуватиме трильйони.

 

Як інформує Україна про це він повідомив у Телеграм каналі.

 

«Мобілізація коштуватиме російському бюджету щонайменше 1,3 трильйона рублів щорічно. Дефіцит зростає, доходи падають завдяки санкціям. Божевілля завжди обходиться дуже дорого і має катастрофічні наслідки для божевільних»,- написав керівник ОП.

 

Водночас, про мобілізацію говорили і у Нью-Йорку на полях Генасамблеї ООН, де Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, передає пресслужба Альянсу в четвер.

 

Столтенберг підкреслив, що оскільки президент Путін посилює війну, ще важливіше, щоб НАТО та країни Альянсу продовжували нарощувати підтримку України, щоб відстояти її право на самооборону, закріплене в Статуті ООН. 

 

Столтенберг чітко дав зрозуміти, що часткова мобілізація, оголошена президентом Путіним, демонструє, що "війна йде не за планом", а його ядерна риторика є "небезпечною та безрозсудною", зазначили в пресслужбі.

 

Генсек НАТО зазначив, що мужність і рішучість українського народу у захисті своєї країни від російсько-агресорської війни є джерелом натхнення для світу.

 

Як повідомляла УМ, президент РФ Владімір Путін після оголошення часткової мобілізації в Російській Федерації знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

 

Раніше Столтенберґ заявив, що промова Путіна і часткова мобілізація в Росії демонструють, що війна не йде за планом.