ДБР направило документи на екстрадицію одного з фігурантів «Батальйону Монако»

10:53, 01.09.2022

Журналісти знайшли елітних біженців на Лазурному узбережжі.

Місце перебування одного з фігурантів розслідування «Батальйон Монако» підтвердило Державне бюро розслідувань і відправило до країн ЄС документи на його екстрадицію.

 

Як інформує УМ, про це ДБР повідомило 1 вересня.

 

Щодо іншої людини з «батальйону» Держбюро розслідує кримінальне провадження про ухилення від сплати податків групою компаній цієї особи.

 

Так, під прикриттям податківців група компаній маніпулювала з фінансовою звітністю, проводила фіктивні господарські операції, щоб зменшити суми, які необхідно сплачувати до бюджету. Також ці компанії після окупації Криму продовжували працювати на півострові. ДБР арештувало майно цієї особи.

 

17 серпня видання «Українська правда» оприлюднило розслідування про те, що в Монако та Ніцці перебувають нардеп від забороненої партії ОПзЖ Григорій Суркіс, його брат Ігор, нардеп і столичний забудовник Вадим Столар, забудовник із Дніпра Вадим Єрмолаєв, а також олігарх Костянтин Жеваго, який в Україні перебуває у розшуку. Також на Лазурному березі помітили нардепа від ОПзЖ Ігоря Абрамовича. Загалом у списку 84 прізвища.

 

17 серпня ДБР порушило справу за матеріалами журналістів — перевіряє обставини, за яких фігуранти перетнули кордон, і роль посадових осіб правоохоронних органів у цьому процесі.

 

Від початку російського вторгнення в Україні встановлений воєнний стан, а також оголошена загальна мобілізація, яка забороняє військовозобовʼязаним виїжджати з країни. Наразі воєнний стан і загальну мобілізацію продовжили до 21 листопада 2022 року.

 

Як повідомляла УМ, ДБР на Львівщині обшукує братів Медведчука і Козака у «справі нелегальних кар’єрів».