У Бундестазі вважають, що додаткова зброя для ЗСУ прискорить завершення війни

16:32, 26.08.2022

Важке озброєння зі складів Бундестагу могло б вплинути на хіід та завершення війни в Україні

Німецький політик Антон Гофрайтер— Голова Європейського комітету у Бундестазі, представник "Зелених" переконаний, що додаткові поставки зброї Україні  прискорять завершення війни.
 
Як інформує Україна молода, про це він сказав в інтерв’ю n-tv.
 
Гофрайтер закликає Німеччину постачати Україні більше важкого озброєння зі складів Бундесверу. За його словами, можна було б змиритися"з тим, що Бундесвер передасть зброю, а Україні потрібна зброя "негайно".
 
«Для Бундесверу не буде катастрофою, якщо вони отримають заміну зброї наступного або наступного року»,- сказав він.
 
Гофрайтер підкреслив, що прямі поставки в Україну є надзвичайно важливими: «Включаючи бронетранспортери та бойові танки».
 
На запитання, як довго може тривати війна, політик сказав: «Я твердо переконаний, що чим більше зброї ми доставимо, тим швидше закінчиться конфлікт, тому що вищими будуть витрати для Путіна та його режиму».
 
Нагадаємо, німецькі ЗМІ опублікували листа лівого крила соціал-демократів із закликом до Європи припинити постачання Україні важкого озброєння та підштовхнути її до перемовин з Росією для припинення гарячої фази війни.
 
Його підписантами є кілька членів Бундестагу, Європейського парламенту і федеральних земель, а також колишній прем’єр землі Бремен Карстен Зілінг та мер Дортмунда Томас Вестфаль.
 
Посол України у Німеччині Андрій Мельник гостро прокоментував позицію політиків.

Як повідомляла УМ, канцлер ФРН Олаф Шольц заявив,  що заяви про те, що Німеччина нібито «нерішуче» підтримує Україну зброєю, є невиправданими, оскільки Німеччина змінила свою багаторічну позицію.