Син голови Запорізької РДА Владислав Буряк звільнений з російського полону

22:50, 07.07.2022

Олег Буряк разом зі звільненим сином Владом. (facebook.com/Save-Vlad-Buryak)

Син голови Запорізької райдержадміністрації Олега Буряка - Владислав звільнений з російського полону, в якому перебував три місяці.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться на Facebook-сторінці спільноти Save Vlad Buryak  у четвер ввечері.

 

Також оприлюднено світлину батька і сина.

 

«Серед новинних зведень війни та всіх жахіть, що тривають в Україні маємо одну добру новину: Владислав Буряк нарешті звільнений з полону! Нині він з батьком Олегом Буряком і прямує в безпечне місце», – йдеться у повідомленні.

 

Дата звільнення та інші подробиці не повідомляються.

 

У спільноті лише додають: «Дякуємо всім, хто своїми словами та діями приєднався до звільнення Влада. Всім, хто разом з нами переживав за долю хлопця. Кожному, хто не давав забути про Влада. Завдяки всім Вам ми маємо ще одну (нехай невеличку в масштабах країни, але таку важливу для нас) перемогу! Все буде Україна!».

 

Зазначається, що 16-річного Влада Буряка викрали загарбники на російському блокпості в окупованому райцентрі Василівка Запорізької області під час руху евакуаційної автоколони, яка йшла з Мелітополя до Запоріжжя.

 

Як повідомляла «УМ», тиждень тому Україна змогла повернути під час обміну 144 своїх воїна. З них – 95 оборонців «Азовсталі» у Маріуполі (серед яких і 43 герої з полку «Азов»).

 

Також раніше з полону було звільнено відому волонтерку і парамедика Юлію Паєвську «Тайру».