У Сіверодонецьку та Лисичанську ворог масово роздає повістки - Гайдай

12:14, 07.07.2022

Росіяни заставляють на окупованих територіях українців воювати проти українців насильно мобілізовуючи чоловіків до лав рф.

Примусову мобілізацію місцевих жителів в окупованих Сєвєродонецьку та Лисичанську активно розпочали російські окупанти.

 

Як інформує УМ, про це 7 липня повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Телеграм.

 

«Росіяни накопичують сили серед місцевих – у Лисичанську та Сєвєродонецьку. Нетривалою була віра в «асвабадителей» у тих, хто залишався на Луганщині цілеспрямовано», - написав Гайдай.

 

Він також додав, що росіяни вже відзначили захоплення регіону, прирівняли це до перемоги у Другій світовій війні, але на межу області так і не вийшли.

 

«Проводять ротацію, залучаючи місцевих. Як це відбувається? Чоловіка запрошують на роботу, наприклад, до водоканалу, а через кілька днів він замість перших грошей отримує повістку. Його викликає «нова батьківщина».

 

 За рахунок сєвєродончан і лисичан ворог намагається подолати спротив українських бійців, щоб завершити виконання хоча б якогось завдання. Очікуємо на чергове підсилення з їхнього боку. Воювати на рівних умовах вони не в змозі, п’ятикратну перевагу використати теж.

 

Коли вона десятикратна і дозволено стирати із лиця землі великі міста – щось виходить», - резюмував голова Луганської обласної військової адміністрації.

 

Зауважимо, що захопити автосполучення з Лисичанська до Бахмута росіянам не вдається вже третій місяць.

 

Як повідомляла УМ, мобілізація: близько мільйона українців отримують бойовий і військовий досвід.