У Попасній рашисти розстріляли евакуаційні автобуси

10:05, 30.04.2022

Окупанти не дають змоги евакуюватися мирним жителям та розстрілюють їх

Російські окупанти продовжують робити все для того, щоб завадити українцям виїхати з гарячих точок. Так під ворожий обстріл потрапили два додаткові евакуаційні автобуси у Попасній на Луганщині.
 
Як інформує Україна молода, про це у Телеграмі Луганської ОВА повідомив керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов.
 
"Вчора ми евакуювали з Попасної 31 особу. Бажаючих було значно більше, тому відправили до міста ще два автобуси. Відомо, що вони дісталися населеного пункту та попали під обстріл ворожої ДРГ. Автобуси розстріляні. Зв’язку із людьми, які перебували у транспортному засобі й організовували евакуацію, немає", - зазначив Микола Ханатов.
 
Ханатов повідомляє, що армія РФ методично вбиває місто і цинічно вбиває російськомовне населення Попасної. Кожного дня гинуть цивільні, кожного дня росіяни руйнують будівлі. У центрі міста йдуть вуличні бої. В укриттях є люди, але через постійні обстріли евакуювати їх чи доставити гуманітарну допомогу можливості немає.
 
Окрім цього за інформацією Ханатова є випадки, коли ворог насильно вивозить жителів Попасної на окуповану територію.
 
За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалося понад 60 тис. мирних мешканців, які відмовлялися евакуюватися.
 
29 квітня із Попасної на Луганщині без «режиму тиші» був евакуйований 31 мирний житель.
 
Як повідомляла УМ, в Рубіжному та Попасній Луганської області тривають запеклі бої. Ворогу не вдається захопити міста.