Перше попередження путіну: незабаром і на російські бази полетять ракети

14:06, 28.04.2022

Україна захищатиме себе усіма способами, зокрема ударами по складах та базах російських агресорів

Понад два місяці Україна захищається від  російських агресорів, які вдерлися на нашу територію, цинічно обстрілюють міста та вбивають тисячі мирних жителів.  Втім, надалі Україна може у відповідь наносити ракетні удари по території  Росії.
 
Так, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, посилаючись на слова держсекретаря США Ентоні Блінкена, заявив, що Україна має сама вирішувати, чи завдавати ударів по військових об'єктах ворога.
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив у Твітері.
 
«Росія напала на Україну та вбиває мирних громадян. Україна захищатиме себе у будь-який спосіб, зокрема ударами по складах і базах убивць», – підкреслив він. 
 
Подоляк також додав, що світ визнає це право. 
 
Нагадаємо, що Міноборони Британії заявило, що Україна має право атакувати територію Росії, використовуючи західну зброю. 
 
Заступник державного секретаря парламенту з питань збройних сил Джеймс Геппі додав, що зброя від Заходу навіть має необхідну для цього дальність дії
і удари з метою зриву постачання є "цілком легітимними" в умовах війни. 
 
Москва погрожує Британії за підтримку права України атакувати РФ. Ворог пригрозив, що може завдати ударів високоточною зброєю великої дальності по центрах прийняття рішень у Києві.
 
За надання Україні зброї проголосувала, як опозиція, так і коаліція. Деякі німецькі парламентарі розкритикували Олафа Шольца за зволікання з наданням зброї для України.