Німеччина схвалила виділення Україні 2 млрд євро допомоги

19:19, 15.04.2022

Для боротьби з російським агресором Олаф Шольц надасть Україні додаткові кошти для придбання військової техніки

Канцлер Німеччини Олаф Шольц додатково хоче витратити 2 млрд євро (2,16 млрд доларів) на чергову  військову допомогу для України. Кошти будуть витрачені на закупівлю військової техніки.
 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє  Reuters.
 
 
Близько 400 млн  євро підуть до Європейського фонду миру, який закуповує зброю для України, решту коштів спрямують на двосторонні військові контракти з Києвом. 
 
 
Раніше Рада Європейського Союзу затвердила виділення третього траншу у розмірі 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру (EPF) на постачання озброєнь Україні.
 
 
Японія планує направити літак Сил самооборони до Польщі з вантажем гуманітарного призначення, щоб допомогти країнам, які приймають українських біженців. Місія з доставки гумодопомоги з Японії триватиме щонайменше до кінця червня.
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що надавати допомогу Україні готові близько двох тисяч зарубіжних медиків. Понад 200 медиків її вже надають.
 
 
Як повідомляла УМ, канцлер  Німеччини Олаф Шольц відкладає  рішення про надання Україні високотехнологічних танків для війни з російським агресором.