Німеччина не поспішає ухвалювати рішення щодо танків для України

08:46, 08.04.2022
Німеччина не поспішає ухвалювати рішення щодо танків для України

Вагання Шольца щодо надання військової підтримки для України викликали негативну реакцію у його партнерів

Шольц затягує постачання танків для України, попри тиск інших політиків. Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкладає  рішення про надання Україні високотехнологічних танків для війни з російським агресором.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання Politico.


Незважаючи на тиск з боку партнерів із коаліції Олаф Шольц затягує ухвалення остаточного рішення щодо передачі Україні німецьких танків для протистояння у війні з росією.


План, висунутий віцеканцлером та міністром економіки Робертом Хабеком та міністром закордонних справ Анналеною Бербок, передбачав надання Україні 100 танків.


Спочатку рішення з цього питання очікувалося цього тижня. Але зараз усе опинилося у підвішеному стані, оскільки Шольц стверджує, що Німеччина спочатку «має досягти спільної позиції із західними союзниками з цього питання, перш ніж постачати таку важку військову техніку».


Канцлер заявив, що для нього важливо координувати дії партнерів по Євросоюзу та НАТО, щоб гарантувати, що «ми надаємо таку військову підтримку однаково, і що ніхто не поспішає, включаючи Німеччину».


Такі вагання Шольца спричинили негативну реакцію з боку його партнерів щодо коаліції, пише видання.


Голова комітету Бундестагу з європейських справ Антон Хофрайтер заявив, що Німеччина має продемонструвати лідерство в ЄС та НАТО, а не «ховатися за іншими країнами».


Голова комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерманн також закликала Шольца швидше схвалити постачання танків.


Нагадаємо, Німеччина лише на початку повномасштабної війни зняла свою заборону на постачання збро Україні.


Як повідомляла УМ, міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер виступає категорично проти запровадження ембарго на російські енергоносії в рамках санкційної політики ЄС за вторгнення в Україну.