Велика Британія анонсує нові санкції: не заспокоїмося, поки Україна не переможе

20:04, 06.04.2022

Запровадженні санкціі відкинуть росію, як мінімум, на сотню років назад

У відповідь на військові злочини, скоєні російськими військами в Україні, Лондон оголосив про нові санкції проти Росії— зокрема заборонить імпорт російського вугілля та нафти до кінця 2022 року. Також Британія заморозить активи найбільшого російського банку "Сбербанк".


Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Guardian.


Рішення про заморожування активів банку було ухвалене у координації зі США, які оголосили про повне блокування фінустанови. Британія також заборонить зовнішні інвестиції до Росії, які становили понад 11 мільярдів фунтів стерлінгів у 2020 році, а також експорт ключового обладнання та каталізаторів для нафтопереробки.


«Наш новий раунд санкцій покладе кінець імпорту Великою Британією російських енергоресурсів та торкнеться нових обмежувальних заходів проти ще більшої кількості осіб і компаній, знищивши військову машину путіна. Разом із нашими союзниками ми показуємо російській еліті, що вона не може вимити руки від звірств, скоєних за наказом путіна. Ми не заспокоїмося, поки Україна не переможе», - заявила глава МЗС Ліз Трасс.


Персональні санкції зачепили й вісьмох олігархів, серед яких В'ячеслав (Моше) Кантор, найбільший акціонер компанії з виробництва добрив «Акрон», що має життєво важливе стратегічне значення для російського уряду.


Андрій Гур'єв — наближений соратник Володимира Путіна і засновник "ФосАгро" — важливої стратегічної компанії, що виробляє добрива.


Сергій Когогін, директор компанії «Камаз» — виробника вантажівок і автобусів, у тому числі для російських військових.


Сергій Сергійович Іванов, президент найбільшого у світі виробника алмазів АЛРОСА, санкції якого також надала Великобританія.


Леонід Міхельсон, засновник і генеральний директор провідного російського виробника природного газу «Новатек», із статком £18 млрд.


Андрій Акімов, генеральний директор третього за величиною російського банку Газпромбанку.


Олександр Дюков, генеральний директор третього за величиною та мажоритарної державної нафтовидобувної компанії в Росії «Газпромнефть».


Борис Борисович Ротенберг, син співвласника найбільшого російського виробника газопроводу SGM. Сім'я Ротенбергів відома своїми близькими зв'язками з Путіним, і деякі з них вже потрапили під санкції. 


Також нові санкції передбачають заморозку активів «Ощадбанку» та «Московського кредитного банку», а також запровадження повної заборони на нові зовнішні інвестиції в росію.


Крім цього, до кінця 2022 року британський уряд планує покласти край всій залежності від російського вугілля і нафти та припинити імпорт газу «якнайшвидше».


Як повідомляла УМ, прем´єр -міністр Великої Британії Борис Джонсон не вірить в успіх Путіна і вважає, що російський агресор ніколи не зламає дух українців. Він зазначив, що відколи розпочалося російське вторгнення, українці захищають свою батьківщину з непереможною мужністю та завзятістю. Народ Британії захоплений їхньою відвагою та патріотизмом.