Це не справжнє виведення військ, а зміна стратегії — Столтенберг

19:42, 03.04.2022

Відведення військ РФ на окремих напрямках триває, однак це не дає підстав зменшувати рівень оборони (Фото з відкритих джерел)

Генсек НАТО та представники  Білого дому вважають, що війна в Україні далека до свого завершення, і наступальні атаки російські  війська ще здійснюватимуть.

 

Таку думку висловив керівник апарату Білого дому президента США Джо Байдена Рон Клейн та генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.


Як інформує Україна молода про це повідомляє видання CNN.


За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, деескалація військ з північних районів України - це «не справжнє виведення російських військ, а більше зміна в стратегії». 


"Те, що ми бачимо, не є реальним виведенням. Але ми бачимо, що Росія переміщує свої війська, і вони забирають частину, щоб переозброїти, підкріпити та поповнити запаси. Нам не варто бути занадто оптимістичними, оскільки атаки триватимуть", – сказав Столтенберг.


НАТО також занепокоєне потенційним збільшенням військових дій, особливо на півдні та сході України. 


Про те, що не варто чекати закінчення війни найближчим часом, повідомив в інтерв'ю ABC News «This Week» керівник апарату Білого дому президента США Джо Байдена Рон Клейн. 


"Я думаю, що є багато доказів того, що Путін просто виводить свої війська з північної частини країни, щоб перекинути їх у східну частину країни та відновити там бій. Тож я вважаю, що перемоги в українців вже були, але ця війна, на жаль, далека від завершення", - сказав високопосадовець.


Рос Клейн переконаний, що українці виграють війну під Києвом та на півночі країни. 


«Це величезна заслуга українських військ, які вели бойові дії, та підтримки, що надають  Сполучені Штати та наші союзники НАТО. Ми відправляємо зброю в Україну майже кожен божий день»,- сказав Клейн.

 

Як повідомляла "УМ", попри відведення військ з Чернігівщини і Київщини ворог продовжує обстріли цих регіонів.