Під Бєлгородом ударом української «Точки-У» знищені російські склади боєприпасів, відео

13:03, 30.03.2022

Російські склади боєприпасів під Бєлгородом влаштували феєрверки. (Скріншот відео)

ЗСУ точним ракетним ударом вразили російські склади боєприпасів у селищі Октябрьске під Бєлгородом у ніч на середу.

 

Спочатку російські ЗМІ повідомляли лише про невідомі вибухи та пожежу, але згодом були вимушені факт знищення складів, хоча й не пов’язують його із успіхом української армії.

 

Як інформує Україна молода, одним з перших про факт ракетного ураження складів повідомив з посиланням на власні джерела журналіст Юрій Бутусов.

 

Згодом українська сторона підтвердила це.

 

«ЗСУ завдали точний удар ракетою «Точка-У» по складу ракетно-артилерійського озброєння ЗС РФ у селищі Октябрьское під Бєлгородом. Із цих складів росія постачає боєприпаси для вбивства українців», – написав пан Бутусов.

 

І додав: «Судячи з вибуху та віддаленості складу, 19-та ракетна бригада ЗСУ проводить ефективні перемовини про демілітаризацію та денацифікацію росії. Ось такий формат перемовин Україна підтримує одноголосно. Українці спрямують російську армію прямо у пекло».

 

Водночас, російські ЗМІ причиною вибухів на складах називають «людський фактор».

 

Мовляв, мав місце інцидент з «вибухами» неподалік від кордону з Україною, четверо працівників силових структур постраждали під час вибуху. А причиною вибухів, попередньо, став «людський фактор»...

 

За повідомлення російського ТАСС, один снаряд вибухнув на території тимчасового військового містечка.

 

У соцмережах, та і в провідних російських ЗМІ поширюються фото і відео із множинними великими вибухами.

 

 

Як повідомляла «УМ» раніше українська ракета вразила великий десантний корабель «Саратов» у порту Бердянська. Постраждали й інші судна рашистів.