Декількох викрадених окупантами мерів було вбито - Зеленський

13:02, 28.03.2022

(The economist)

Президент Володимир Зеленський повідомив, що декого з українських мерів, які були викрадені окупантами, уже немає серед живих.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав у інтерв’ю The economist.

 

"Вони викрадають мерів наших міст. Вони вбили деяких із них. Декого з них ми не можемо знайти. Декого з них ми вже знайшли, і вони мертві", - сказав Президент України.

 

Він також додав, що деяких українських мерів окупанти замінили на маріонеток.

 

За його словами, російська армія використовує на окупованій території ті ж методи, які використовувала на Донбасі у 2014 році.

 

Нагадаємо, в одному з попередніх інтерв’ю Володимир Зеленський наголошував, що російські окупанти скоюють жахливі злочини, знищуючи міста й села України, не залишаючи жодних інфраструктурних об’єктів.

 

«Заходять. Якщо місцева влада або хтось не хоче – місцеву владу викрали. Люди починають щось кричати – випалюється все», – зазначив він.

 

За даними ООН, втрати серед цивільного населення станом на кінець доби 26 березня становили 1119 загиблих та 1790 поранених.

 

Водночас в ООН вважають, що реальні показники жертв значно вищі, оскільки інформація з місць, де тривають інтенсивні бойові дії, приходить з запізненням. Це стосується, зокрема, Маріуполя, Волновахи, Ізюма, Сєвєродонецька, Рубіжного, Тростянця, де повідомляється про численні жертви серед цивільного населення.

 

Крім того, за даними ООН, вже майже 3,5 млн українців, рятуючись від російських бомбувань і обстрілів, виїхали за межі України.

 

Як повідомляла «УМ», Зеленський впевнений, що після початку повномасштабної збройної агресії рф проти України між українцями та росіянами поглибився історичний та культурний розкол, який навряд чи вдасться подолати в найближчі роки.