Британія виділить продовольчу допомогу Україні на 2,6 млн доларів

10:20, 27.03.2022

Британія готує для України продовольчу допомогу та назвала умови, за яких можуть бути зняти санкції з росії

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс підтвердила намір Лондона у відповідь на запит уряду України  надання  обложеним російськими військами містам України продовольчої допомоги на суму 2 мільйони фунтів стерлінгів (понад 2,6 млн доларів США).

 

Продовольство мають відправити вже наступного тижня.


Як інформує Україна молода, про це повідомляється в пресрелізі британського уряду.


Провізію зі складів у Польщі та Словаччині мають відправити в Україну з початку наступного тижня – вантажі поїдуть у найбільш постраждалі райони. 


«Згідно з оцінками, понад 12 млн людей нині потребують гуманітарної допомоги по всій Україні, але фактична цифра, ймовірно, набагато вища», – йдеться в релізі.


За словами глави МЗС Британії, це життєво важливе пожертвування продуктів харчування і припасів «допоможе підтримати український народ перед обличчям варварського вторгнення Росії.


«Наші команди працюють день і ніч із нашими польськими та словацькими друзями і урядом України, щоб гарантувати, що ті, хто зазнає найбільших ризиків, отримають необхідні їм предмети першої необхідності», – заявила міністерка.


Також Велика Британія назвала умови для зняття санкцій із РФ.


У Лондоні заявили, що санкції, запроваджені проти російських фізичних осіб і компаній, можуть зняти, якщо Росія вийде з України та припинить агресію. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє  Reuters.


Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс нагадала, що санкції застосували, аби скалічити російську економіку та змусити Путіна припинити війну. 


Трасс зауважила, що обмеження можуть зняти, якщо Москва змінить курс. Щоправда, чиновниця пам'ятає: Росія підписала кілька угод, яких просто не дотримується. Відтак повинні бути жорсткі важелі, тобто сильні санкції.


Якщо ж агресія виникне ще раз, міністерка роздумує про можливість, аби санкції були швидкими.


До речі, Трасс додала, що спільне напрацювання санкцій зблизило Велику Британію та Європейський Союз після того, як відносини стали сильно напруженими після Brexit. 


Нагадаємо, Україна максимально спростила процедуру митного оформлення гуманітарних вантажів. 
 

Як повідомляла Ум, прем´єр -міністр Британії Борис Джонсон повідомив, що і далі підтримуватиме Україну та українців та надасть підтримку, щоб допомогти захистити себе від російських бомбардувань. Окрім цього, Лондон посилить санкції проти Росії.