Міністр оборони РФ Сергій Шойгу раптово зник

13:58, 23.03.2022

Шойгу зник з медіапростору, у його оточенні говорять, що у міністра проблеми із серцем (Фото з відкритих джерел)

Близько двох тижнів у ефірах росії перестав з'являєтися  міністр оборони Сергій Шойгу. Останній раз він з’являвся в публічному просторі 11 березня. Також зник голова генштабу Валерій Герасимов та інші ключові постаті.


Як інформує Україна молода, про це повідомляють російські журналісти-розслідувачі з видань "Медіазона" та "Агентство".


Зазвичай Шойгу дуже активний у ЗМІ. Він значно збільшив штат пресслужби, відомство наполегливо працювало над публічних образом. 


В оточенні очільника Міноборони країни-окупанта обговорюють, що він має проблеми із серцем.


За даними «Агентства», Шойгу востаннє з'являвся у новинах російських агенцій ще 11 березня. Він  вручив державні нагороди окупантам, які брали участь у "спеціальній військовій операції". Це відео останнє з його участю. 


18 березня у кремлі писали, що міністр брав участь у нараді радбезу, але фото та відео з цієї зустрічі не публікувалися.


Раніше новини про події з особистою участю Шойгу публікувалися раз на кілька днів. Після 11 березня не повідомлялося і про заходи за участю глави генштабу Герасимова.


Окрім ЗМІ на зникнення російських високопосадовців звернув увагу радник керівника ОПУ Михайло Подоляк.


«Вже близько двох тижнів у федеральних ефірах Росії та на публічних протоколах немає двох ключових фігурантів силового блоку росії – міністра Шойгу та начштабу Герасимова. Зникли. Немає також системних та важливих протокольних заяв інших важкоатлетів, включаючи голів спецслужб Патрушева, Бортникова, Наришкіна. Також зникли із обов'язкових протоколів. Гучніше, ніж зазвичай, мовчать економісти – прем'єр Мішустін, голова ЦБ Набіулліна, міністр Решетников. Словом, усі намертво зникли навіть із публічного протокольного простору», – написав Подоляк у своєму ТГ-каналі.


Продовжують з'являтися лише прессекретар президента Дмитро Пєсков та голова МЗС Сергій Лавров.

 

Розслідувачі зазначають, що зник не лише Шойгу. Після 11 березня не повідомлялося і про заходи за участю глави генштабу Росії Валерія Герасимова.


Як повідомляла УМ, президент Росії Володимир Путін та міністр оборони РФ Сергій Шойгу готуються залучити до війни проти України неповнолітніх з військово-патріотичного  громадського руху «Юнармія» через  нестачу кадрів.


Читайте також : у середовищі російської політичної та бізнес-еліти формується група впливових осіб, які розробляють сценарії усунення володимира путіна від влади.