На переправі через Сіверський Донець під Ізюмом знищено російського полковника

10:18, 20.03.2022

Зруйноване ворогом місто Ізюм, де не вщухають запеклі бої. (Фото з відкритих джерел)

Зруйнований окупантами Ізюм став пасткою для начальника інженерних військ Західного військового округу РФ полковника Миколи Овчаренка.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук журналіст Роман Цимбалюк.

 

Зокрема, росіяни намагалися навести понтонно-мостову переправу через річку Сіверський Донець, але були обстріляні українськими захисниками. Разом з полковником загинули 18 і отримали поранення 46 військовослужбовців 45-ї окремої інженерної бригади з міста Нахабіно Московської області.

 

У результаті штурмові підрозділи загарбника були фактично знищені. Їм не вдалося прорвати нашу оборону у напрямку міста, що стало найгарячішою бойовою точкою Харківщини.

 

Минулої доби українські силовики також пішли у контрнаступ неподалік від обласного центру, внаслідок чого російські загарбники понесли чималі втрати.

 

«Мобільний підрозділ Нацгвардії вступив у бій з окупантами у Дергачівському районі, - повідомив голова ХОДА Олег Синєгубов. – Українські військові знищили велику кількість живої сили і техніки  противника. Деталі наразі встановлюються».

 

Загалом Харків з початку війни став для росіян, без перебільшення, ахіллесовою п’ятою. Їхні численні спроби взяти місто штурмом не увінчалися успіхом, тому каральні підрозділи росгвардії, що залучаються до бойових дій, втратили значну кількість озброєння.

 

Розбиті колони противник намагається відновити за рахунок застарілої, а нерідко і несправної техніки, тому особовий склад все частіше відмовляється вирушати на передову.

 

За даними Генштабу, наразі комендатурою Бєлгорода проводиться розслідування щодо 10 військовослужбовців 138-ї мотострілецької бригади, які брали участь у наступі на Харків. Зазнавши великих втрат і добряче понюхавши пороху, вони почали саботувати участь у бойових діях й підбурювали решту тікати додому.

 

Подібні пригоди росіян на Слобожанщині і далі збагачуються показовими історіями. Скажімо, днями харківські нацгвардійці затримали збитого нашою ППО льотчика, який встиг капультуватися і кілька днів переховувався у приміському селищі.

 

Власне, пілот видав себе сам, запустивши для своїх ракету. "Він був без зброї, мав тільки гранати, але вусики були відігнуті, тобто мав намір раптом захищатися, - повідомив ТСН боєць з позивним «Койот». - За той день він скинув 8 бомб безпосередньо по Харкову. І він розумів, куди кидає, і куди скидає. Він заступник командира частини, тобто все чудово розумів".

 

Збитий льотчик переодягнувся у цивільне і мав при собі сокиру. Знайти його допомогли місцеві жителі.

 

Як повідомляла «УМ» ЗСУ знищили на рідній землі вже шістьох російських окупантів з генеральськими лампасами протягом 24 діб повномасштабної війни з рф.