На Київщині ППО знищила два російські винищувачі Су-35С

17:22, 02.03.2022

Повітряні Сили роблять усе можливе, аби очистити українське небо від ворожої присутності. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Українська протиповітряна оборона продовжує відправляти ворожі літаки на металобрухт.

 

Зокрема, силами ППО було знищено два російські винищувачі СУ-35с в небі на Київщині вночі 1 березня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Генштаб ЗСУ в середу.

 

Так, на Київщині зав’язався запеклий повітряний бій між парою винищувачів МіГ-29 бригади тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України та парою російських Су-35С.

 

В результаті повітряного бою обидва літаки окупантів були знищені.

 

Разом із ракетами класу "повітря-повітря" із МіГ-29 по окупантах відпрацювали й зенітні керовані ракети комплексу С-300 місцевої зенітної ракетної бригади повітряного командування "Центр".

 

На жаль, в результаті цього бою Повітряні Сили втратили один МіГ-29. Пілота шукають.

 

"Поки що ворог переважає у кількості та якості авіатехніки та озброєння, але не майстерності. Повітряні Сили роблять усе можливе, аби очистити українське небо від ворожої присутності", - додали у Генштабі ЗСУ.

 

І додають, що кинута колона ворожої техніки у смузі відповідальності однієї з українських бригад послужить українським воїнам. Окупанти вже не чекають, коли їх підсмажать і дезертирують, лишаючи у наше розпорядження озброєння та техніку "самой сильной армиии в мире".

 

Як повідомляла «УМ», легендарного українського пілота-аса, якого прозвали "Привид Києва" днями підбили, проте, він катапультувався, пересів на новий літак та одразу зробив окупантам "очко", збивши у відповідь  уже 21 ворожий літак.