Восьмеро депутатів не голосували за санкції проти Росії

16:12, 22.02.2022

Стали відомі імена тих, хто не голосував за засудження «ЛДНР»

Стали відомі імена парламентарів, які утрималися від голосування за Постанову Верховної Ради України №7088 «Щодо визнання РФ саомопроголошених утворень на Донеччині та Луганщині» , у якій закликала відключити Росію від SWIFT та впровадити жорсткі санкції. 


Як інформує Украна молода, результати поіменного голосування опубліковані на сайті парламенту.


Постанову підтримали 336 нардепів #з 344 присутніх. Решта народних обранців утрималася від підтримки даного проєкту рішення або вирішила не голосувати.


Варто зазначити, що всі присутні у сесійній залі представники «Сулги народу», «Європейської солідарності», та «Бітьківщини» підтримали постанову. З фракції партії «Голос» за постанову №7088 не голосувала депутатка Леся Василенко. Присутні на засіданні представники депутатських груп «Довіра», «партія За Майбутнє» також проголосували за постанову у повному складі.


З-поміж присутніх на засіданні позафракційних депутатів утримався від підтримки постанови Сергій Магера, а нардепка Віторія Гриб не брала участь у голосуванні. 


Переважна більшість депутатів від «Опозиційної платформи – За життя» 22 лютого не була присутня на засіданні – дехто залишив країну на тлі загрози повномасштабного російського вторгнення, деякі народні обранці від проросійської політсили просто пішли з засідання ще до того, як постанову почали розглядати. З тих семи депутатів від «ОПЗЖ», що залишилися в сесійній залі під час голосування, троє —Юрій Павленко, Олександр Фельдман та Григорій Мамка—підтримали поставнову. Двоє — Олександр Колтунович та Микола Скорик утрималися, ще двоє нардепів – Федір Христенко та Олег Волошин – не голосували.


Нагадаємо, 22 лютого Верховна Рада України прийняла Постанову №7088 Постанову №7088 «Щодо визнання РФ саомопроголошених утворень на Донеччині та Луганщині», у якій закликала відключити Росію від SWIFT та впровадити жорсткі санкції. 
 

Як повідомляла УМ, у вівторок, 22 лютого, російська Дума ратифікувала угоди про дружбу, співпрацю, взаємну допомогу з "ЛНР" та "ДНР".