Дмитро Сенниченко звільнений з посади голови Фонду держмайна

12:24, 17.02.2022

З другої спроби Рада змогла звільнити голову ФДМУ Дмитра Сенниченка (facebook.com/dmitry.sennychenko)

Верховна рада з другої спроби звільнила Дмитра Сенниченка з посади голови Фонду державного майна України. Він сам раніше написав заяву про відставку. 

 

Відповідне кадрове рішення підтримали 318 народних депутатів.


Як інформує Україна молода, про це стало відомо з засідання ВРУ в четвер.


Сенниченко не був присутній на засіданні парламенту під час голосування за звільнення і ,відповідно, не звітував перед парламентаріями.

 

"Моя місія на чолі Фонду держмайна сьогодні завершилася! З другої спроби Верховна рада підтримала мою заяву про відставку за власним бажанням. Два роки роботи на чолі Фонду держмайна – які почуття та емоції вони у мене викликають?", - написав сам Сенниченко у соцмережах і додав, що йдеться про почуття вдячності, схвильованості і гордості. 
 

Як відомо, голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко у листопаді 2021 року подав у відставку за власним бажанням.


На пленарному засіданні парламенту 27 січня 2022 року народним депутатам не вдалося звільнити Сенниченка.

 

Відповідне кадрове рішення підтримали тоді лише 223 парламентарії за мінімально необхідних 226. Однак, згідно із заявами представників деяких фракцій, виявилося, що частина голосів не зарахувалася через технічні несправності системи.


Того ж дня Сенниченко написав нову заяву про звільнення. Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку розглянув її та рекомендував парламенту звільнити Сенниченка з посади голови Фонду держмайна.

 


Як повідомляла УМ,  депутатів від "Слуга народу" Олександра Трухіна та Сергія Кузьміних, які втрапили у скандал, на наступному пленарному засіданні буде виключено з фракції.