Кулеба окреслив «червоні лінії» щодо агресії РФ

14:19, 07.02.2022

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. (Фото Офісу президента)

Не буде жодних поступок щодо питання територіальної цілісності України та жодного прямого діалогу з ОРДЛО – це одні з "червоних ліній" для нашої держави.

 

Як інформує УМ, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу.

 

"Одна з цих "червоних ліній", які я можу публічно прокоментувати: жодних поступок щодо питання територіальної цілісності України, що означає: "Донбас і Крим – це Україна".

 

По-друге, жодного прямого діалогу з так званими Донецької та Луганською народною республіками", – зазначив глава української дипломатії.

 

Дещо раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що на зустрічі радників лідерів Нормандського формату в Парижі 26 січня керівник ОП Андрій Єрмак нібито зобов'язався розглянути "пропозиції" так званих "представників" ОРДЛО щодо врегулювання ситуації на сході України.

 

У свою чергу радник очільника ОП Михайло Подоляк заявив, що Єрмак та всі представники України дотримуються позиції, що переговори стосовно врегулювання ситуації на сході треба вести лише з російською стороною, а не з маріонетковими утвореннями ОРДЛО.

 

Як повідомляла УМ, в розмові з главою МЗС України Дмитром Кулебою держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що РФ понесе величезні втрати у разі нового вторгнення в Україну.