Колишніх суддів Білика та Новака відправили до в’язниці за хабарництво

15:05, 03.02.2022

Суд виніс вирок екс-суддям Олександру Білику та Андрію Новаку. Обоє відбудуть покарання у в’язниці (facebook.com/antac.ua)

Вищий антикорупційний суд посадив  до в’язниці двох екссуддів Голосіївського суду Києва— Олександр Білик отримав сім років,  Андрій Новак 7,5 років ув’язнення. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив директор «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін.

 

«Новак отримав 7,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Білик відправиться за грати на сім років з конфіскацією. Обом обвинуваченим змінили заставу на тримання під вартою та затримали в залі суду одразу після проголошення вироку», – йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, екссуддя Новак звинувачується в одержанні $ 8 тис. хабара за судове рішення. Додатково йому інкримінували незаконне поводження зі зброєю, оскільки при затриманні в Новака вилучили пістолет, який він начебто носив без дозволу. Білику, який на момент інкримінованих подій вже не був суддею і працював юристом, за пособництво і посередництво на хабарі.

 

До Голосіївського суду у 2016 році звертався громадянин із позовом про поновлення на роботі у приватній страховій компанії «Євроінс Україна» і виплату йому компенсації 1,5 млн грн. Справу розглядав суддя Новак, а юридичну допомогу позивачу надавав колишній суддя Білик. Останній нібито узяв для передачі судді Новаку $ 8 тис.

 

Нагадаємо, суддю з Броварів, засуджену на шість років за хабар, відправили у відставку.

 

Як повідомляє УМ, Печерський районний суд Києва заарештував полковника Юрія Голубана. Його та  ще одного затриманого підозрюють у підготовці масових заворушень у Києві та низці інших міст.