В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 березня

13:58, 15.12.2021

Уряд продовжив карантин до 31 березня

Кабінет Міністрів України продовжив дію адаптивного карантину на території України до 31 березня 2022 року. Відповідні зміни до Постанови №1236 ухвалили під час засідання Уряду 15 грудня. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та було опублікувано на офіційному сайті МОЗу.

 

"Для того, аби максимально ефективно протидіяти пандемії і захистити здоров'я людей, уряд продовжує адаптивний карантин до 31 березня 2022 року. Тобто протягом першого кварталу ми будемо продовжувати карантин щонайменше. Це означає, що всі правила доступу до публічних місць з COVID-сертифікатами, щодо носіння масок, щодо дистанції залишаються в силі", - наголосив глава уряду.

 

Він нагадав, що в Україні понад 40% дорослого населення пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу. Водночас темпи вакцинації потроху спадають, тож Прем'єр-міністр закликав щеплених долучитися до інформаційної кампанії на підтримку вакцинації.

 

"Саме завдяки вакцинації ми можемо зупинити пандемію. Водночас, поки в Україні рівень вакцинації не досягне 70% населення, ми маємо продовжувати дотримуватися всіх встановлених карантинних обмежень", - заявив Шмигаль.

 

Як повідомлялося, від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 14 221 538 людей, з них повністю імунізовано 12 640 221 людину. Загалом проведено 26 861 757 щеплень.

 

Нагадаємо, з 6 грудня почали діяти нові карантинні норми. Вони стосуються перш за все невакцинованих громадян. Тепер на жовтому рівні епіднебезпеки для відвідування та роботи громадських закладів, ресторанів, спортцентрів, розважальних закладів, участі в масових заходах тощо потрібно принаймні одне щеплення проти COVID-19, чинний негативний тест чи сертифікат про одужання.  

 

Окрім того, був зменшений термін дії документа про отримання однієї дози вакцини проти COVID-19: “жовтого” COVID-сертифіката та довідки форми 063-О. Раніше вони були чинними 120 днів, а з 6 грудня їх термін дії становить 30 днів. У випадку, якщо людина не зробила другу дозу вакцини протягом 30 днів, її документ перестає бути чинним. 

 

Як повідомляла УМ, в Україні поступово зменшується кількість хворих на ковід.