Зеленський і Байден не проводитимуть спільної прес-конференції

11:19, 01.09.2021

Пресконференція -спільна - відміняється.

Президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський не планують проводити спільну конференцію після переговорів.

 

Після зустрічі із українським лідером Байден одразу поїде на щотижневий економічний брифінг разом з віце-президентом США.

 

Як інформує УМ, про це свідчить розклад Байдена опублікований на.Factba.se.

 

Додамо, що перемовини Байдена і Зеленського стартують 1 вересня о 14:00 за Вашингтоном (21:00 за Києвом) в Овальному кабінеті.

 

Нагадаємо,  зустріч Зеленського і президента США Джо Байдена була перенесена з 31 серпня на 1 вересня. Речник президента повідомив, що США попросили перенести зустріч Зеленського і Байдена у Вашингтоні у зв’язку із завершенням строку евакуації іноземців із Афганістану 31 серпня.

 

Зауважимо, що 1-5 вересня президент Зеленський перебуватиме в США з робочим візитом. На 1 вересня заплановані переговори з американським президентом Джо Байденом.

 

Глава держави уже зустрівся з главою Пентагону. Міністр оборони США Ллойд Остін запевнив Зеленського в підтримці в боротьбі з Росією. США також продовжать допомагати Україні в її євроатлантичних прагненнях.

 

Також під час візиту в США президент Володимир Зеленський зустрівся з главою NASA Біллом Нельсоном. Обговорювали українську участь в освоєнні космосу. Україна і США уклали Меморандум взаєморозуміння в сфері безпеки космічних польотів і надання послуг та інформації з космічної ситуаційної обізнаності.

 

Крім того, Зеленський обговорив ринок землі з главою Світового банку.