В Україну зі США надійде частину з 500 мільйонів доз Pfizer

09:58, 06.07.2021

Завдячуючи програмі COVAX Україна отримає мільйони доз вакцин Pfizer BioNTech від COVID-19

У межах програми COVAX США передадуть Україні частину з 500 млн доз вакцин Pfizer-BioNTech.

 

Як інформує УМ, про це повідомила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін під час відвідання пункту вакцинації проти COVID-19 в Одесі.

 

«Приблизно місяць тому президент Байден оголосив про плани США придбати 500 млн додаткових доз вакцин Pfizer BioNTech від COVID-19 для передачі їх COVAX - програмою, за якою ці вакцини розподіляються по всьому світу, включаючи Україну», - заявила Квін.

 

За її словами, транспортування і зберігання за системою «холодного ланцюга» візьме на себе агентство USAID, яке працює і в Україні.

 

«Сполучені Штати відіграють важливу роль у допомозі Україні та іншим країнам світу та забезпечити їх достатньою кількістю вакцин, аби кожен охочий міг її отримати. Сполучені Штати є найбільшим донором міжнародної програми COVAX, ми вже надали понад 4 мільярди доларів цій програмі на забезпечення вакцинами людей по всьому світу», - заявила тимчасова повірена у справах США в Україні.

 

Наголошується, що уряд Сполучених Штатів рішуче налаштований продовжити співпрацю з Україною та іншими державами заради зниження кількості заражень та повного подолання коронавірусу.

 

Зауважимо, що за даними Worldometer, у світі виявлено 184 931 978 випадків COVID-19, зокрема 4 000 610 летальних, одужало 169 299 135 осіб.