Мендель збурила активну громадськість заявами про «українську російську мову»

10:24, 07.04.2021

Президент Володимир Зеленський та його носій антикрилатих висловів, прессекретарка Юлія Мендель

Прессекретарка президента України Юлія Мендель, коментуючи питання про українську мову, що не входить у сферу її діяльності, вкотре підтвердила свою непрофесійність.

 

Як інформує УМ, про це заявив у телеефірі ветеран війни з Росією, депутат Київської міськради  фракції «Європейська солідарність»  Олександр Погребиський.  

 

Він зазначив, що пані Мендель вчергове показала своє місце.

 

«Людина, яка не є політиком. Людина, яка не розбирається в політичних процесах, а тим паче, в процесах, що відбуваються в Україні вже 7 рік. Під час війни. Під час інформаційної війни, вона  вкотре  підтверджує свою непрофесійність», - обурюється  Погребиський.

 

Нагадаємо, прессекретар Зеленського Юлія Мендель сказала в ефірі програми «Погляд з Банкової» на каналі «ДОМ», що «українська російська мова» є частиною культурного розмаїття України.

 

Вона навела приклад англійської мови, яку використовують в різних країнах, на всіх континентах, але Велика Британія не вважає англійську виключно своєю.

 

“Так і Росія не є монополістом на російську мову, і нам пора давно самим демонополізувати цю російську, і сказати голосно, що в Україні є українська російська мова”, — сказала вона, викликавши цим висловлюванням чималий подив у суспільстві.

 

Раніше уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь повідомив про чергову атаку на закон про державну мову і розкритикував заяву Мендель.