«Агент НАБУ» Євген Шевченко арештований на два місяці

19:30, 26.03.2021

Євген Шевченко у Печерському райсуді Києва.

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою щодо так званого «агента НАБУ» Євгена Шевченка, якого підозрюють в створенні незаконного збройного формування – приватної військової компанії (ПВК).

 

Шевченко перебуватиме у СІЗО протягом двох місяців, втім, може звільнитися, якщо скористається альтернативою арешту – сплатить заставу в розмірі 5 мільйонів гривень.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють журналісти з-зали суду.

 

Суддя Крістіна Константинова визначила,  що утримання Шевченка під вартою триватиме до 24 травня.

 

Тож його взяли під варту у залі суду. За словами Шевченка, грошей на заставу у нього немає, але він розраховує на допомогу друзів. Захист має намір подавати апеляцію на рішення суду.

 

Як повідомляла УМ», СБУ підозрює Євгена Шевченка разом із колишнім нардепом Семеном Семенченком у створенні незаконної приватної військової компанії, а також у незаконному ввезенні в Україну з Росії запчастин військового призначення, які згодом продавали оборонним підприємствам за завищеними цінами.

 

Журналісти «Слідства.Інфо» заявили, що ПВК, яку повʼязують із Семенченком і Шевченком, працювала в інтересах олігарха Ігоря Коломойського.

 

Сам Шевченко заперечує свою причетність до справи.

 

Тоді як Семенченко заявив, що «не збирається загортатися в пледик, їхати за кордон або ховатися від слідства». Тому їде до СБУ, щоб отримати підозру і дати пояснення.