Призначення Шкарлета: депутати направили до КС подання

14:06, 05.03.2021

Подання до суду підписалися 46 депутатів.

Депутати від "Голосу” відправили до Конституційного суду подання щодо скасування рішення Верховної Ради, завдяки кому Сергій Шкарлета призначили міністром освіти і науки. Нардепи вважають, що рішення було прийнято з порушеннями, адже під час голосування зафіксували кнопкодавство.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

 

Заступниця голови “Голосу" Інна Совсун розповіла, що фракція відправила подання до Конституційного суду, у якому підписалися 46 депутатів.

 

Йдеться про нардепів від фракцій "Голос" і "Європейська солідарність", а також кілька мажоритарників, які є позафракційними.

 

"Депутати з інших фракцій, зокрема від "Слуги народу", відмовилися підписувати його, але це не критично, тому що 46 підписів цілком достатньо", - зазначила депутатка.

 

Подання підписали наступні партії: "Голос" – 17 голосів, "Європейська солідарність" – 25, "Батьківщина" – 1, позафракційні – 2, "За майбутнє" – 1.

 

На уточнююче питання, коли саме депутати відправили подання щодо призначення Шкарлета міністром в Констритуційний Суд, Совсун відповіла, що це сталося "вчора або позавчора".

 

Як повідомляла УМ, 4 березня Державне бюро розслідувань викликало на допит нардепів від "Голосу" Ярослава Железняка, Інну Совсун, Ольгу Стефанишин та Наталію Піпу – вони є свідками у справі про ймовірне кнопкодавство під час за призначення Шкарлета.