ФСБ Росії не надала Україні жодних доказів стрілянини на кордоні

18:34, 04.12.2020

Фактів порушення українського кордону на Сумщині не зафіксовано.

Державна прикордонна служба Україна спростовує заяву ФСБ Росії про те, що на спільному кордоні в межах української Сумщини і російської Бєлгородщини дійсно сталася стрілянина в ніч на п’ятницю.

 

Адже представники Федеральної служби безпеки Росії не надали жодних доказів інциденту зі стріляниною, який нібито стався на україно-російському кордоні.

 

Як повідомляє Україна молода, на цьому наголошують у Держприкордонслужбі.

 

«На даний момент фактів порушення українського кордону на ділянці місцевості, яку вказувала суміжна сторона, а це в межах Сумської області, не зафіксовано. Також немає інформації, яка би підтверджувала достовірність повідомлення російських прикордонників», — пояснили в ДПСУ.

 

Українські прикордонники повідомили, що під час зустрічі на лінії кордону російські прикордонники наполягали на своїй інформації про стрілянину, проте не змогли надати жодних підтверджень.

 

«Російська сторона також не надала будь-якої інформації про особу, яка, за їх повідомленням, загинула, та зброю, яку порушник міг використовувати», — підкреслили в ДПСУ.

 

Як повідомляла «УМ», ФСБ Росії заявила, що на українсько-російському кордоні сталася стрілянина, в результаті якої загинула щонайменше одна особа. Інцидент начебто трапився на ділянці прикордонного управління ФСБ у Бєлгородській та Воронезькій областях Росії.

 

За словами працівників ФСБ, під час спроби затримання порушники вчинили збройний опір, під час перестрілки один із них отримав поранення, несумісні з життям.