Президент Молдови Додон після поразки на виборах зібрався в Росію

14:39, 19.11.2020

Ігор Додон вже програв президентські вибори

Прорсійський президент Молдови Ігор Додон планує відправитись чи не з останнім робочим візитом на цій посаді в Росію. Це при тому, що він програв вибори проєвропейській кандидатці Майї Санду, яка має заступити на посаду до кінця 2020 року.

 

Про необхідність візиту в Росію Ігор Додон розмовляв з заступником керівника адміністрації Володимира Путіна Дмитром Козаком.

 

Як інформує УМ, про це сам молдовський президент розповів у фейсбуці.

 

"Російська сторона подякувала мені за зусилля, докладені протягом президентського терміну й спрямовані на зміцнення стратегічного партнерства Молдови й Росії", - заявив Ігор Додон.

 

Зі свого боку молдовський президент подякував Дмитру Козаку за допомогу Росії Молдові під час його перебування на посаді президента – в економічній і гуманітарній сферах.

 

"На завершення бесіди домовилися з Дмитром Козаком про проведення мого робочого візиту в Росію для обговорення низки актуальних питань молдавсько-російської співпраці", – розповів президент Молдови.

 

Як повідомляла УМ, Ігор Додон вже програв президентські вибори, а отже досиджує на посаді президента останні дні. За законодавством, інавгурація президента має відбутися не пізніше як через 45 днів після виборів, тобто до 30 грудня 2020 року.

 

Перемога Майї Санду одночасно є поразкою Росії, адже вона, на відміну від проросійського Додона, є відкрито проєвропейською кандидаткою.

 

Тож, цілком імовірно, Росія в обличчі Ігоря Додона прагне сформувати в Молдові сильну проросійську опозицію, аби не дати державі остаточно розвернутися в бік Європейського Союзу.