Лозінський, засуджений за вбивство, переміг на місцевих виборах на Кіровоградщині

12:29, 26.10.2020

Представники місцевої виборчої комісії заявили, що перемога Лозінського була "впевнена".

Колишній нардеп Верховної Ради Віктор Лозінський переміг на виборах голови Підвисоцької ОТГ Голованівського району, що на Кіровоградщині. Саме у цьому районів Лозінський, за версією слідства, зчинив вбивство у 2009 році.

 

Представники місцевої виборчої комісії заявили, що перемога Лозінського була "впевнена", повідомляє BBC Україна.

 

Водночас у комісії зауважили, що оформлення протоколів ще триває. А висновки представники місцевої виборчої комісії є лише попередніми.

 

Головним суперником екснардепа був кандидат від "Слуги народу" Сергій Баліцький. Напередодні голосування чоловік скаржився на погрози з боку колишнього політика.

 

Зараз Підвисоцька ОТГ належить до Голованівського району, де в 2009 році й сталось вбивство. Пан Баліцький заявляв про погрози з боку Лозінського, але той заперечував це.

 

Сам Лозінський напередодні виборів дав інтерв'ю, в якому назвав себе директором агропідприємства й заявив, що добився справедливості й зняв усі судимості.

 

Нагадаємо, що 16 червня 2009 року в результаті конфлікту на території мисливських угідь з Лозінським, а також колишніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським, був убитий Валерій Олійник.

 

У квітні 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство з хуліганських мотивів Олійника, а також за незаконне зберігання та поводження зі зброєю та боєприпасами. 

 

У лютому 2016 року Бориспільський райсуд звільнив умовно-достроково Віктора Лозінського за так званим "законом Савченко", хоча в Державній пенетенціарній службі повідомляли, що покарання зменшили через погане здоров'я засудженого.


Після цього у квітні 2016 року Апеляційний суд Київської області підтвердив законність умовно-дострокового звільнення Лозінського, засудженого за вбивство.

 

6 травня 2019 року Дніпровський райсуд Києва достроково зняв судимість з Лозінського. На переконання суду, після відбуття покарання у вигляді позбавлення волі Лозінський своєю зразковою поведінкою і сумлінним ставленням довів своє виправлення.