Суд достроково зняв судимість з екс-нардепа Лозінського

19:49, 19.05.2019
Суд достроково зняв судимість з екс-нардепа Лозінського

Дніпровський райсуд Києва зняв судимість з екс-нардепа Віктора Лозінського, засудженого у 2011 році за вбивство.

 

Відповідну ухвалу суду від 6 травня 2019 р. оприлюднено у реєстрі судових рішень.

 

За даними судового засідання, Лозінський звернувся до суду із заявою, в якій просив зняти з нього судимість, вказавши, що "має право на дострокове зняття судимості, оскільки положення ч. 2 ст. 91 КК України (Зняття судимості до закінчення строків не допускається у випадках засудження за умисні тяжкі та особливо тяжкі, а також корупційні злочини - ред.), які погіршують його становище, на нього не розповсюджуються, оскільки не мають зворотної дії в часі.  

 

Суд зазначив, що Лозінський після звільнення з квітня 2016 року займається створенням нових підприємств у сфері сільського господарства.

 

"Згідно характеристики Голованівської селищної ради Кіровоградської області від 15.03.2019 року Лозінський з 7.04.2016 року зарекомендував себе винятково з позитивного боку, ним була створена агрофірма "Вітчизна-Агро", також він є засновником і власником ще кількох підприємств на території Голованівського району. За цей час неодноразово надавав волонтерську допомогу бійцям у зоні АТО, за що має численні подяки від благодійних фондів, Національної спілки ветеранів і учасників бойових дій у зоні АТО, військового комісара Волноваського районного військкомату", - сказано в матеріалах суду.

 

Також підкреслюється, що екс -депутат неодноразово надавав благодійну допомогу освітнім, спортивним і дитячим установам, релігійним громадам, сім'ям загиблих у зоні АТО і у війні в Афганістані, активно бере участь у роботі ветеранських організацій району, постійно надаючи їм матеріальну підтримку.

 

Такі обставини, на думку суду, дають підстави вважати, що засуджений після відбуття покарання у вигляді позбавлення волі своєю зразковою поведінкою і сумлінним ставленням довів своє виправлення.

 

З огляду на це в травні поточного року суд достроково зняв судимість із Лозінського. 

 

Нагадаємо, що 16 червня 2009 року в результаті конфлікту на території мисливських угідь з Лозінським, а також колишніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським, був убитий Валерій Олійник.

 

 У квітні 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство з хуліганських мотивів Олійника, а також за незаконне зберігання та поводження зі зброєю та боєприпасами. 

 

У лютому 2016 року Бориспільський райсуд звільнив умовно-достроково Віктора Лозінського за так званим "законом Савченко", хоча в Державній пенетенціарній службі повідомляли, що покарання зменшили через погане здоров'я засудженого.

Після цього у квітні 2016 року Апеляційний суд Київської області підтвердив законність умовно-дострокового звільнення Лозінського, засудженого за вбивство.