Зеленський збирається на стихійне Прикарпаття

16:26, 25.06.2020

Спочатку Зеленський відвідає Надвірнянщину

Президент України Володимир Зеленський має відвідати постраждале від повеню Прикарпаття ввечері 25 червня.

 

Про візит президента вражених стихією місць повідомляє "Галка", посилаючися на джерела в Івано-Франківській облдержадміністрації.

 

Спочатку Зеленський відвідає Надвірнянщину – зокрема, селище Ланчин. Вчора туди приїхали міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та прем'єр-міністр Денис Шмигаль, щоб оцінити наслідки негоди.


 

Згодом глава держави навідається у місто Галич. 

 

У Західній Україні вже кілька днів вирує негода. Внаслідок лиха троє людей загинули.

 

Повінь завдала мільйонних збитків.

 

Станом на ранок 25 червня вода затопила майже 10 тисяч будинків, зруйнувала дамби, мости і 500 кілометрів доріг. Найскладніша ситуація в Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

 

Як зазначають експерти, на повінь вплинула аномальна кількість опадів: в деяких областях протягом трьох днів випала місячна норма. На їх думку, для вирішення ситуації допоможе комплексний підхід: і йдеться не лише про боротьбу з вирубкою лісів і неякісним будуванням лісових доріг, а й про випалювання і руйнування прирічкових ділянок, неякісний відбір гравію, знищення заплави річок тощо.


Як повідомляла УМ, уряд виділив 754 мільйони гривень з резервного фонду для допомоги населенню Західної України, яке постраждало внаслідок масштабних повеней.

 

Зеленський вважає, що для подолання наслідків повені на Прикарпатті і Буковині може знадобитись не один мільярд гривень.