Україна заплатить близько 1,7 млн дол. до бюджету ООН на 2020 рік

14:47, 28.12.2019

Україна заплатить близько 1,7 млн дол. до бюджету Організації Об'єднаних Націй на 2020 рік.

 

Про це повідомив речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко на своїй сторінці у Facebook.

 

"Генеральна Асамблея затвердила регулярний бюджет ООН. У 2020 році він складатиме 3,1 млрд дол. США... Україна заплатить близько 1,7 млн дол. США", - повідомив Ніколенко.

 

За його словами, уперше бюджет був прийнятий не на два роки, а на один. Більш гнучкий підхід у плануванні коштів є частиною триваючої реформи. "Регулярний бюджет покриває усю діяльність системи ООН за винятком операцій з підтримання миру. Для ОПМ існує свій окремий бюджет, який схвалюється влітку. Зараз він складає 6,5 млрд дол. США на рік", - вів далі Ніколенко.

 

"Дуже важливо, що 17,5 млн дол. США будуть спрямовані на роботу міжнародного механізму розслідування тяжких злочинів у Сирії. Погодження цієї статті видатків вдалося вкрай непросто. Не важко здогадатися, яка країна намагалася блокувати ці гроші спочатку в профільному комітеті, а потім і в Генасамблеї? Попри це, наступного року звичайні сирійці матимуть більше шансів на провосуддя", - додав він.

 

Зі слів Ніколенка, бюджет ООН буде наповнюватися за рахунок внесків держав-членів відповідно до затвердженої шкали. Термін сплати - 31 січня. Найбільшу частку має США - 22%.

 

Як повідомляла УМ, Володимир Зеленський призначив постійним представником України при ООН Сергія Кислицю.