S&P: Росія не зможе поновити будівництво «Північного потоку-2» найближчі кілька місяців

09:39, 22.12.2019

Російські кораблі не зможуть укладати газопровід Північний потік-2 замість швейцарської компанії Allseas, яка припинила будування через санкції США.

 

Про це пише S&P.

 

Російський корабель Фортуна має необхідне устаткування і міг би продовжити укладати трубопровід, але його не дозволено використовувати у територіальних водах Данії, адже він не має системи динамічного позиціювання.

 

Цей корабель має необхідне устаткування та потенційно міг би добудувати трубопровід, однак дозвіл на будівництво трубопроводу, який Данія видала 30 жовтня 2019 року, передбачає що кораблі повинні мати систему динамічного позиціювання. У Фортуни такої системи нема.

 

Єдиний російський корабель, який міг би продовжити будівництво Північного потоку-2 — судно Академік Черскій. Його росіяни використовували для прокладки морських трубопроводів в арктичних водах. Наразі корабель перебуває на Далекому Сходу Росії, звідки йому треба буде пливти до Данії близько 2 місяців.

 

Як повідомляла УМ, швейцарська компанія Allseas призупинила участь у будівництві газовопроводу "Північний потік-2" через набуття чинності законом про оборонний бюджет США.

 

21 грудня президент США Дональд Трамп підписав щорічний оборонний бюджет США, що передбачає санкції проти російських газопроводів "Північний потік-2" та "ТуркСтрім".