Після перемоги партії Джонсона на виборах Трамп анонсував велику торговельну угоду з Британією

10:44, 13.12.2019

Консервативна партія на чолі з прем'єр-міністром Борисом Джонсоном перемогла на позачергових виборах і отримала переконливу більшість у Палаті громад.

 

Про це повідомляє BBC.

 

"Ми отримали потужний мандат втілити Brexit", - заявив Джонсон у промові після перемоги в окрузі. Він пообіцяв "об'єднати країну і зосередити увагу на пріоритетах британського народу".

 

Після офіційного встановлення результату в 637 округах Консервативна партія покращила свій результат на 46 місць й має 355 голоси. Натомість їхні головні конкуренти — Лейбористська партія — втратили 58 місць й мають всього 202 голосів.

 

Ліберально-демократична партія отримала 10 (-1) мандатів, а Шотландська національна партія - 48 (+13).


Усі 650 депутатів Палати громад у Британії обираються в одномандатних округах в один тур. Для перемоги вистачає переваги хоча б в один голос.

 

Президент США Дональд Трамп привітав прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона з перемогою Консервативної партії на виборах та анонсував велику торговельну угоду між країнами після Brexit.
 

Про це глава Білого дому повідомив у своєму Twitter.

 

«Вітаю Бориса Джонсона з чудовою перемогою. Велика Британія і США тепер вільно зможуть укласти більшу нову торговельну угоду після Brexit. Ця угода може бути набагато більшою та вигіднішою, ніж будь-яка угода з ЄС», - зазначив Трамп.

Читайте також: Штати та Китай можуть підписати торговельну угоду вже сьогодні — ЗМІ

 

12 грудня у Великій Британії пройшли дострокові парламентські вибори.