Найбільш смертоносний: у Німеччині випробували британський танк Challenger 3, відео

15:15, 29.04.2024
Найбільш смертоносний: у Німеччині випробували британський танк Challenger 3, відео

Challenger 3 стріляв по цілях із різних відстаней. (newatlas.com)

Новий британський основний бойовий танк (ОБТ) Challenger 3 відправили на випробування до Німеччини.

 

Він вважається, «‎найбільш смертоносним» танком в історії британської армії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє New Atlas.

 

"Ще одна важлива віха для програми", – так прокоментували подію у пресслужбі компанії Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL), пише видання.

 

 

Зазначається, що під час випробувань прототип перевірили у робочих умовах, щоб підтвердити ефективність ОБТ та зробити необхідні зміни, якщо це буде потрібно.

 

В ході випробувань Challenger 3 стріляв по цілях із різних відстаней, використовуючи запатентовані боєприпаси від компанії Rheinmetall. Інші прототипи ОБТ пройдуть випробування вже безпосередньо на території Великій Британії.

 

Танк Challenger 3 являє собою глибоку модернізацію танка Challenger 2, який раніше отримала Україна.

 

Новий танк має покращену броню та нов гармату. Якщо на Challenger 2 встановлено 120-мм нарізну гармату, то нова ітерація Challenger отримала гладкоствольну L55A1, яка дозволить танку використовувати більшу частину снарядів НАТО (німецькі та американські танки також мають гладкоствольні гармати).

 

Все це за словами британської сторони перетворить Challenger 3 у "‎найбільш смертоносний танк в історії британської армії". Згідно з планами, усього виготовлять 148 танків Challenger 3.

 

 

Як повідомляла «УМ», 47-ма окрема механізована бригада офіційно спростувала та назвала фейком інформацію Associated Press про те, що Сили оборони нібито відвели з лінії фронту надані Україні американські танки «Абрамс».